DSC7195-HDR-Edit

ENERGETSKA SANACIJA RAZSVETLJAVE

Energetska sanacija razsvetljave predstavlja eno od najbolj učinkovitih načinov za zmanjšanje porabe energije razsvetljave v obstoječih objektih in industriji. Je postopek, pri katerem se obstoječo zastarelo razsvetljavo zamenja z novo, z namenom zmanjšanja porabe električne energije in izboljšanja učinkovitosti. Pri tem se uporabljajo LED svetilke, senzorje gibanja in nadzorno krmilne sisteme za regulacijo razsvetljave s standardnim protokolom DALI.

Koraki pri energetski sanaciji razsvetljave se lahko razlikujejo glede na objekt, vendar pa so v osnovi enaki:

 • Prvi korak je pregled obstoječega stanja razsvetljave, ki vključuje oceno kakovosti svetlobe, popis števila svetilk ter priključne moči.
 •  
 • Na podlagi zbranih podatkov izdelamo projektno dokumentacijo za prenovo  sistema razsvetljave, ki vključuje izbiro energetsko varčnih svetilk, senzorjev gibanja in druge opreme, katera pripomore k zmanjšanju porabe energije.
 •  
 • Naslednji korak je montaža novih svetilk. Po namestitvi se izvede še končna kontrola in prilagoditve nadzorno krmilnega sistema.

 

Učinki in koristi, ki jih prinaša energetska sanacija razsvetljave, so številni. Z energijsko učinkovitimi LED svetilkami, ki imajo možnost zatemnitve, je mogoče zmanjšati porabo energije od 40 do 65 %. Poleg tega lahko z uporabo senzorjev prisotnosti in dnevne svetlobe ter sistemov za regulacijo razsvetljave, dodatno zmanjšamo potrebo po umetni svetlobi. Posledično se zmanjša poraba električne energije za razsvetljavo. Poleg tega se izboljša osvetlitev delovnih mest, kar pozitivno vpliva na produktivnost in počutje ljudi. Sistemi regulacije razsvetljave prinašajo daljšo življenjsko dobo, kar pomeni manj vzdrževanja na dolgi rok.

 

NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
  telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
  Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
  Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

  EML STADLER
  Gregorčičeva 17
  6250 Ilirska Bistrica
  Slovenija