benner-napajalniki

Napajalniki, transformatorji in UPS naprave

Primarna naloga napajalnikov je pretvorba napetosti iz vira, v ustrezno napetost za napajanje opreme ali strojev. Vendar pa imajo napajalniki tudi številne druge funkcije, kot so omejevanje toka za napravo na določeno raven, izklop v primeru napake, regulacija napajanja za zaščito naprave pred elektromagnetnimi motnjami in napetostnimi sunki, korekcija faktorja moči ter zagotavljanje začasnega vira električne energije za napajanje naprav med izpadom osnovnega vira. Kompaktni industrijski napajalniki z vgrajeno  kratkostično, prenapetostno zaščito in temperaturno zaščito omogočajo nemoteno delovanje proizvodnih procesov. V naši ponudbi imamo AC/DC napajalnike, DC/AC pretvornike ter DC/DC pretvornike za montažo na DIN letev ali v ohišju.

 

Transformatorji nove generacije so kompaktnejši, imajo manjšo težo in se manj segrevajo, kar zagotavlja visoko učinkovitost. Na voljo imamo različne enofazne in trofazne transformatorje primarnih napetosti od 230 Vac do 400 Vac, sekundarnih napetosti od 12 Vac do 230 Vac in 400 Vac.

 

UPS naprave zagotavljo brez-prekinitveno napajanje, namenjene so zaščiti naprav pred izpadi električnih omrežij. Naprave imajo vgrajene akumulatorje, ki v primeru izpada mrežnega napajanja zagotavljajo neprekinjeno napajanje porabnika, brez da bi ta zaznal izpad. Čas delovanja UPS naprave je odvisen od avtonomije, ki je odvisna od velikosti vgrajenih akumulatorjev, ter trenutne obremenitve. UPS se uporablja predvsem za zagotavljanje neprekinjenega napajanja kritičnih naprav v našem sistemu. Uporablja se tam, kjer prihaja do kratkotrajnih motenj v omrežju ali izpadov električne energije v omrežju. Zagotavlja, da naprave v sistemu ob izpadu energije ne nehajo delovati, zaradi česar ne pride do nezaželenih ustavitev ali celo okvar.

 


NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
  telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
  Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
  Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

  EML STADLER
  Gregorčičeva 17
  6250 Ilirska Bistrica
  Slovenija