banner-pogonska-tehnika

Pogonska tehnika

Frekvenčni pretvorniki se uporabljajo za regulacijo vrtljajev elektromotorjev oziroma za nadzorovanje hitrosti elektromotorja. S spreminjanjem hitrosti vrtenja elektromotorja lahko prilagajamo delovanje različnih naprav ali zmanjšamo porabo električne energije, kar pomeni, da uporaba frekvenčnega pretvornika prispeva k zmanjšanju stroškov električne energije in tako k optimizaciji proizvodnega procesa. Poleg prihranka energije ponujajo frekvenčni pretvorniki tudi druge prednosti, kot so izboljšan nadzor, manjša obraba motorja in večja prilagodljivost pri delovanju motorja. Enofazni in trifazni frekvenčni pretvorniki se lahko uporabljajo v različnih aplikacijah, od majhnih naprav do velike industrijske opreme. Z optimizacijo in zmanjšanjem uporabe motornih pogonov lahko zmanjšamo stroške vzdrževanja in podaljšamo življenjsko dobo. V naši ponudbi imamo širok nabor dodatne opreme (dušilke zavorni upori, upravljalni paneli).

 

Mehki zagoni so izjemno koristni v aplikacijah, kjer se hkrati zaganja več motorjev ali drugih električnih naprav. Zmanjšajo obremenitev električnega sistema in preprečujejo napetostne sunke, ki lahko povzročijo izpad električne energije. Uporaba mehkega zagona lahko podaljša življenjsko dobo opreme, saj zmanjšuje obrabo motorja med zagonom. Zato so mehki zagoni nepogrešljiv del električnih sistemov v industriji in drugih aplikacijah.

 

 

NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
  telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
  Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
  Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

  EML STADLER
  Gregorčičeva 17
  6250 Ilirska Bistrica
  Slovenija