eml-stadler-razsvetljava-notranja

Notranja razsvetljava

Lep dom je ena izmed pomembnejših stvari v našem življenju. Ni važno, če živite v hiši ali stanovanju, pomembno je da se počutite sproščeno, varno in udobno. Tukaj ima ustrezno načrtovana razsvetljava ključno vlogo, saj name le ta omogoči kvalitetno bivanje tudi v času, ko primanjkuje naravne svetlobe. Ko je znan namen prostora se lahko lotimo načrtovanja razsvetljave prostora. Od tega sta namreč odvisna vrsta in namestitev svetil. V splošnem velja, da je potrebno poskrbeti za več virov svetlobe, in sicer za splošno osvetlitev ter za ustvarjanje ambientalne svetlobe in svetlobnih poudarkov v prostoru. Svetloba mora zagotavljati pravilno osvetlitev in estetiko.    

Dnevna soba je otroško igrišče, knjižnica, domača pisarna, družabni prostor, kino, prostor za počitek… Očitno je, da ena sama svetlobna scena ne more ustreči vsem nalogam.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.

Osvetlitev hodnika mora biti funkcionalna in energijsko učinkovita. Poskrbeti moramo za splošno in orientacijsko osvetlitev.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.

Viseča svetilka nad jedilno mizo je najbolj izpostavljena svetilka, še posebej v odprtih in modernih domovih. Ustvariti mora prijetno vzdušje v prostoru in zagotoviti kvalitetno osvetlitev jedilne mize.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.

Kopalniška razsvetljava mora biti pripravljena na vse izzive. Zjutraj mora pravilno osvetliti ogledalo za varno britje, ličenje ali vstavljanje kontaktnih leč. Hkrati pa mora biti tudi dovolj sproščujoča, ko po koncu napornega dneva ležete v kad.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.

 

Kuhinja več kot le prostor za kuhanje ali prostor, kjer izpolnjujemo številne dnevne naloge. Z leti je postala osrednji prostor doma, kjer se dan začne z dobrim zajtrkom in konča z večerjo.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.

Z leti je postala več kot samo soba za spanje. Postala je tudi osebno pribežališče, kjer se sprostite ali preberete odlično knjigo. Poskrbeti moramo za dobro splošno razsvetljavo, katera vam bo zagotovila dovolj svetlobe za vsakodnevna opravila. Hkrati pa ne smemo pozabiti na ambientalno osvetlitev, katera mora biti pomirjujoča, nežna in topla, takšna da je primerna za vse priložnosti.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.

Osvetlitev z LED trakovi je priljubljena izbira zaradi svoje vsestranskosti, enostavne montaže in majhne porabe energije. LED trakovi postajajo vse bolj priljubljeni v komercialnih in industrijskih aplikacijah, kot so osvetlitev trgovin, restavracij, hotelov, pisarn in dodatna osvetlitev delovnih mest v proizvodnji.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.