eml-stadler-dnevna-soba

Dnevna soba

Svetloba v dnevni sobi je pomembna za vzpostavitev prijetnega vzdušja. Tu se sprostimo, okrevamo od vsakdanjika in uživamo skupaj. Poleg tega je dnevna soba prostor za druženje in zabavo. Zato morajo biti viri svetlobe prilagodljivi in večnamenski, primerni za različne aktivnosti, kot so gledanje televizije, igranje iger, branje in pogovarjanje. Pomembno je tudi, da svetloba ni preveč bleščeča in da je dobro razpršena po celotnem prostoru. Za ta namen so primerni vgradni reflektorji, stropne svetilke z difuzorjem ali prostostoječe svetilke, ki jih lahko postavite na različne lokacije po sobi. Pomembno je, da imajo svetila primerno barvno temperaturo, ki je običajno toplo bela s temperaturo 2700–3000 K in zadostno vrednostjo CRI, ki zagotavlja naravno reprodukcijo barv.

 

Svetloba je nepogrešljiv element notranje opreme. Svetlobna zasnova prostora v bistvu določa prostorsko izkušnjo. Ciljna uporaba svetlobe in razsvetljave ustvarja posebno atmosfero prostora in kakovost uporabe. Medtem ko naravna osvetlitev z velikostjo in razporeditvijo okenskih površin določa percepcijo prostorov in sončna svetloba vpliva na atmosfero prostorov skozi spreminjanje časa dneva in letnih časov, pri umetni razsvetljavi usklajevanje različnih svetlobnih virov med seboj zagotavlja želeni svetlobni učinek.

 

Pri načrtovanju osvetlitve dnevne sobe je vizualna izkušnja in zaznavanje svetlobe pomembnejša od funkcionalnih vidikov osvetlitve. Dobro osvetljen bivalni prostor mora ustvarjati prijetno vzdušje in nuditi prilagodljivo stopnjo osvetlitve za različne dejavnosti. S pravilno osvetlitvijo lahko uprizorimo prostor in ustvarimo prijeten ambient, ki spodbuja dobro počutje ter omogoča osebno identifikacijo prostora.

   

NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
  telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
  Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
  Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

  EML STADLER
  Gregorčičeva 17
  6250 Ilirska Bistrica
  Slovenija