banner-12

Zasilna razsvetljava

Svetilke zasilne razsvetljave so namenjene za zagotavljanje varnosti v primeru izrednih dogodkov, kot so izpadi električne energije, požari, potresi in drugi dogodki, zaradi katerih je potrebna evakuacija objektov, v katerih se zadržujejo ljudje. Obstajata dve glavni vrsti varnostnih svetilk: tiste z akumulatorji in tiste s centralnim napajanjem. Obe vrsti sta namenjeni zagotavljanju dovolj svetlobe v primeru izpada električne energije in osvetlitvi evakuacijskih poti, vendar se razlikujeta po načinu delovanja in drugih funkcionalnostih.

 

Zasilno razsvetljavo delimo na dva segmenta:

 

Varnostna razsvetljava je namenjena zagotavljanju varnosti ter zaščiti ljudi in premoženja v primeru izpadov električne energije ali drugih izrednih situacij, ki zahtevajo hitro in varno evakuacijo. Nameščena je v javnih prostorih, kot so stavbe, letališča, bolnišnice, nakupovalni centri, kinodvorane in drugi kraji, kjer se zadržuje veliko število ljudi. Redno vzdrževanje in preizkušanje varnostne razsvetljave sta nujna za zagotavljanje njene učinkovitosti in zanesljivosti v primeru izrednih razmer.

 

Nadomestna razsvetljava je namenjena vzpostavitvi minimalno dovoljene osvetlitve, ki omogoča nadaljevanje dela, tudi v primeru izpada splošne in delovne razsvetljave ali drugih izrednih situacij. Nameščena je v proizvodnih obratih, kjer je potrebna varna zaustavitev proizvodnih procesov. Nadomestna razsvetljava se lahko napaja z akumulatorji, ki zagotavljajo energijo v primeru izpada električne energije ali preko agregatov, ki zagotavljajo brezprekinitveno napajanje.

 

Zasilne svetilke z akumulatorji se napajajo iz akumulatorja, ki je vgrajen v ohišju svetilke. Te svetilke so enostavne za uporabo. Običajno se uporabljajo v manjših objektih ali manjših industrijskih obratih.

 

Zasilne svetilke s centralnim napajanjem se napajajo iz centralne enote. Običajno se uporabljajo v večjih stavbah, kot so trgovski centri, bolnišnice, šole in drugi veliki industrijski ali javni prostori. Centralna enota omogoča samodejno preklapljanje v primeru izpada električne energije ter upravljanje in nadzor. To pomeni, da lahko svetilke nadzorujejo in spremljajo z enega mesta. To je še posebej uporabno v velikih stavbah, kjer je veliko število varnostnih svetilk in bi bilo težko nadzorovati vsako svetilko posebej.

 

NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
  telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
  Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
  Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

  EML STADLER
  Gregorčičeva 17
  6250 Ilirska Bistrica
  Slovenija