eml-stadler-strip

LED Trakovi

Osvetlitev z LED trakovi je priljubljena izbira zaradi svoje vsestranskosti, enostavne montaže in majhne porabe energije. LED trakovi postajajo vse bolj priljubljeni v komercialnih in industrijskih aplikacijah, kot so osvetlitev trgovin, restavracij, hotelov, pisarn in dodatna osvetlitev delovnih mest v proizvodnji. Pri izbiri moči LED trakov je potrebno upoštevati prostor, ki ga želimo osvetliti. Za osvetljevanje manjših prostorov, kot so na primer omarice ali police, so dovolj LED trakovi z nižjo svetilnostjo, medtem ko so za osvetljevanje večjih prostorov, kot so na primer kuhinje ali dnevne sobe, bolj priporočeni trakovi z višjo svetilnostjo. Poleg moči je pri izbiri LED trakov pomembna tudi stopnja IP zaščite. IP oznaka opisuje stopnjo zaščite pred vdorom prahu in vlage. IP20 pomeni, da so trakovi zaščiteni pred vdorom trdnih predmetov, večjih od 1 mm. IP65 pomeni, da so trakovi zaščiteni pred vdorom prahu in močnimi curki vode, IP67 pa pomeni, da so trakovi zaščiteni pred vdorom prahu in kratkotrajnim potopitvam v vodi.

Pri nakupu LED trakov je torej pomembno izbrati moč, ki ustreza velikosti prostora, ki ga želite osvetliti, ter ustrezno stopnjo IP zaščite glede na okolje, v katerem bodo trakovi uporabljeni.

 

DEKORATIVNA OSVETLITEV TAL IN POHIŠTVA

Z indirektno osvetlitvijo lahko dekoriramo in osvetlimo prostor okoli kuhinjskega otoka. Takšna osvetlitev bo poskrbela, da bo kuhinjski otok svetlejši, obenem pa bo poudarila tla pred kuhinjskim blokom in s tem izboljšala celoten izgled prostora.

LED trak v aluminijskem profilu je potrebno pritrditi na spodnji del pohištva, da v temi osvetljuje tla. Ideja se lahko uporabi pri vseh vrstah pohištva, kot so kuhinje, postelje in omare. LED trakove se lahko kombinira z vsakim kosom pohištva in se ga lahko namesti pod, na ali za pohištvom, ne glede na to, kateri prostor želimo osvetliti.

 

OSVETLITEV OGLEDALA

S postavitvijo LED traku za ogledalo v kopalnici ustvarite posebno vzdušje. Osvetljeno ogledalo od zadaj je učinkovit dodatek kopalnici, saj optično poveča prostor, hkrati pa preprečuje bleščanje. Indirektno osvetlitev prostora je potrebno kombinirati s splošno razsvetljavo, da optimalno osvetlimo prostor.

 

OSVETLITEV POLIC

Z LED trakovi lahko enostavno osvetlite police, tako da izpostavite svoje najljubše predmete ali izdelke. S to preprosto idejo lahko ustvarite privlačen ambient ali izboljšate izkušnjo stranke ob obisku trgovine. Z uporabo vgradnih profilov in namestitvijo pod zgornjo polico se lahko izognete bleščanju. Z uporabo senzorjev gibanja ali upravljanja prek mobilne aplikacije naredite uporabniško še bolj prijetno. Tako lahko z enostavno uporabo LED trakov in nekaj dodatnega truda ustvarite prijetno vzdušje ali izboljšate izkušnjo strank v vaših poslovnih prostorih.

 

OSVETLITEV LETNE KUHINJE IN TERASE

LED trak je odlična izbira za osvetlitev letne kuhinje ali terase. Zaradi svoje majhne velikosti in prilagodljive oblike lahko aluminijski profil z LED trakom enostavno namestite na katerokoli površino. Poleg tega, da boste imeli dovolj svetlobe za pripravo hrane, lahko LED trakovi ustvarijo čudovit ambientalni učinek, ki bo vašo teraso naredil bolj prijetno in estetsko privlačno.  Pri izbiri LED trakov za kuhinjo, bodite pozorni na barvno temperaturo in svetilnost. Topla svetloba ustvarja prijetno in sproščujočo atmosfero za druženja ob poletnih večerih. V skladu s tem, lahko LED trak uporabite za izboljšanje kuhinjske izkušnje in za dodajanje funkcionalnosti ter estetskega videza vaši kuhinji.

 

OSVETLITEV STOPNIC

Uporaba LED traku za osvetlitev stopnic je odlična izbira, saj omogoča boljšo vidljivost pri hoji po stopnicah, zmanjšuje možnosti padcev ter zagotavlja varnost vaše družine in gostov. Poleg tega, je učinek LED trakov pod stopnicami izjemno privlačen in prinaša edinstven videz vašemu domu. Pri namestitvi LED trakov pod stopnice, bodite pozorni na pravilno namestitev in varnostna priporočila. Najbolje je, da se za namestitev obrnete na strokovnjaka, ki vam bo zagotovil varno in zanesljivo namestitev LED trakov pod stopnicami.

 

INDIREKTNA OSVETLITEV Z LED TRAKOVI

Indirektna svetloba zagotavlja mehko in harmonično vzdušje. Prostor osvetli brez senc in z nizkim kontrastom. Zaradi tega je indirektna osvetlitev zelo priljubljena , kot del ambientalne osvetlitve v prostoru. Indirektna osvetlitev ima dve nalogi: po eni strani svetloba služi kot dekoracija v prostoru, kot splošna osvetlitev pa zagotavlja svetlost, potrebno za jasen pregled nad prostorom.

 

Če želite zagotoviti, da bo učinek vaše indirektne osvetlitve maksimalen, morate upoštevati vsaj te tri spodnje nasvete:

 

Nasvet: Uporabite visokokakovostne LED profile

Če vidite svetlobne trakove in niso skriti spuščenem stropu, uporabite visokokakovostne profile z matiranim steklom. To velja na primer za osvetlitev delovnih površin v kuhinji  osvetlitev polic.

 

Nasvet: Načrtujte dovolj prostora v spuščenem stropu

Svetloba potrebuje prostor, da se razkrije. Več kot je prostora med svetilko in stropom, večja je odbojna površina in bolj enakomerna in harmonična je osvetlitev. Manj ko je prostora med svetilko in stropom, večja je svetilnost neposredno na spuščenem delu stropa – v najslabšem primeru odsev zaslepi, medtem ko je sredina prostora v temi.

 

Nasvet: Zatemnitev je ključna lastnost

Ne varčujte na napačnem mestu – odločite se za LED trakove, ki jih lahko po potrebi zatemnite! Tako lahko prilagodite svetlost glede na vzdušje, ki ga želite. Ker sicer obstaja tveganje, da bo vaša razsvetljava presvetla za udobje ali preveč udobna za vsakdanje življenje. Z nastavljivo jakostjo svetlobe se izognete tej težavi.

       

NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
  telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
  Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
  Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

  EML STADLER
  Gregorčičeva 17
  6250 Ilirska Bistrica
  Slovenija