profesionalna-razsvetljava-banner-1

Industrijska razsvetljava

Dobra osvetlitev v industrijskih obratih izboljša kakovost dela in produktivnost ter zmanjša utrujenost delavcev, kar lahko pripomore k zmanjšanju napak in nezgod na delovnem mestu. LED tehnologija omogoča daljšo življenjsko dobo svetil in manjšo porabo energije, kar prispeva k zmanjšanju stroškov vzdrževanja in obratovanja ter zmanjšanju negativnega vpliva na okolje. Vsekakor je pomembno, da se pri načrtovanju osvetlitve upoštevajo specifične potrebe in zahteve dejavnosti, ki se bodo izvajale v industrijskem obratu, saj se le tako lahko izberejo najbolj primerne rešitve za optimalno izkoriščanje prednosti LED tehnologije.

 

ENERGIJSKI PRIHRANKI

Zmanjševanje porabe energije v industriji predstavlja velik izziv saj večina obratov dela neprekinjeno 24 ur na dan. Razsvetljava predstavlja 20 %–40 % delež rednih obratovalnih stroškov v industrijskih obratih in skladiščih. Eden izmed načinov kako zmanjšati stroške, je z uporabo učinkovitih LED-svetilk, ki zagotavljajo usmerjeno svetlobo in s tem zmanjšujejo izgubo svetlobe v prostoru.

Optimizirani sistem razsvetljave, ki upošteva naravno svetlobo v prostoru, lahko prinese več kot 50 % prihranka porabljene energije. Takšen sistem omogoča prilagajanje intenzivnosti svetlobe glede na količino naravne svetlobe v prostoru, kar zagotavlja ustrezno osvetlitev in hkrati zmanjšuje porabo energije. Investicija v LED razsvetljavo s celovitim sistemom regulacije se povrne v zelo kratkem času, predvsem zaradi zmanjšanja stroškov porabljene energije.

DALI regulacija omogoča upravljanje razsvetljave z uporabo digitalne komunikacije med svetilkami, senzorji in kontrolnimi enotami. Tehnologija omogoča natančno nastavitev intenzivnosti svetlobe glede na zunanje svetlobne pogoje. Senzorji za svetlobo lahko spremljajo količino naravne svetlobe in prilagajajo svetlobni tok razsvetljave, da se doseže želeno razmerje med naravno in umetno svetlobo. Tako lahko DALI regulacija zagotovi optimalno razsvetljavo in hkrati prihrani energijo. DALI regulacija prinese tudi dodatne koristi, kot so daljša življenjska doba svetil, zmanjšanje potreb po vzdrževanju in boljši nadzor nad razsvetljavo. Vse to lahko prispeva k nižjim stroškom in večji učinkovitosti delovanja sistema razsvetljave.


IZBOLJŠANA VARNOST

Varnost na delovnem mestu je ključnega pomena za dobro počutje in produktivnost zaposlenih. Eden od ključnih dejavnikov, pri izboljšanju varnosti na delovnem mestu, je kakovost svetlobe in pravilno izbran nivo osvetlitve. Svetloba ima neposreden vpliv na naše razpoloženje, energijo in koncentracijo, kar lahko vpliva na naše delovne sposobnosti. Hkrati pa lahko slaba osvetlitev povzroči nevarne situacije in nesreče pri delu. Pri nas vam lahko ponudimo rešitve, ki bodo zagotavljale optimalno osvetljena delovna mesta, kar bo izboljšalo počutje vaših zaposlenih ter povečalo produktivnost le-teh.

 

DALJŠA ŽIVLJENSKA DOBA

Dolga življenjska doba komponent, s katerih so sestavljene industrijske svetilke, zmanjšuje tveganje okvar in povečuje življenjsko dobo svetilk. Za razliko od preostalih svetlobnih virov LED svetilke ne potrebujejo vzdrževanja, torej na ta način dodatno znižamo stroške obratovanja.

Pri izbiri LED svetilk je pomembno, da se odločimo za kakovostne izdelke, ki so bili preizkušeni in certificirani v skladu z industrijskimi standardi. Tako bomo lahko zagotovili, da bodo naše LED svetilke dosegale najvišjo učinkovitost in dolgo življenjsko dobo ter nam prihranile stroške v dolgoročnem obdobju. Priporočljivo je izbrati proizvajalca, ki ima izkušnje na področju industrijskih LED svetilk in nam lahko nudi strokovno podporo pri izbiri najboljših izdelkov za naše potrebe. Obstaja standard L80 B10, ki določa življenjsko dobo LED svetil. Razložili vam bomo, kaj točno to pomeni in na kaj morate biti pozorni pri izbiri svetilk za vaš projekt.

 

Kaj pomeni standard L80 B10 in kako je sestavljen?

Standard L80 B10 zagotavlja informacije o odstotku prvotnega svetlobnega toka LED svetilk, ki se ohrani v navedeni življenjski dobi. Svetlobni tok se meri v enoti lumen in prikazuje moč svetlobe, ki jo odda svetilka. V nadaljevanju boste izvedeli, na koliko svetilnosti lahko računate v življenjski dobi vaše LED svetilke. Z drugimi besedami: katere LED diode izpolnjujejo visoke standarde – in katere ne!

 

Kaj pomeni L80?

Vsaj 80 % svetlobnega toka se ohrani v določenem časovnem obdobju, ki je navedeno na izdelku.

Kaj pomeni B10?

10 % LED diod doseže v svoji življenjski dobi vrednost svetlobnega toka, ki je nižja od 80 % prvotne vrednosti.

Torej, L80B10 opisuje čas, po katerem B % LED diode oddajajo svetlobni tok, ki je manjši od L % prvotnega toka. Oznaka je včasih dopolnjena s številom ur, ko LED diode dosežejo svojo življenjsko dobo. Tako veste, za katero časovno obdobje velja izjava o osvetljenosti.

 

Ob predpostavki, da ima LED dioda oznako L80 B10–50.000 h. To pomeni, da ima po življenjski dobi 50.000 ur 10 % LED diod vrednost svetlobnega toka manjšo od 80 % prvotnega pretoka. Ali obratno: pri 90 % svetilk je vrednost svetlobnega toka ohranjena tako, da ne pade na manj kot 80 % začetne svetilnosti.

 

V industrijskem okolju mora biti minimalna zahteva L70/B10 izpolnjena zaradi dolgih intervalov delovanja. To velja na primer za večizmensko delovanje v industriji. Vendar pa je standard L80/B10 večinoma priporočljiv za LED razsvetljavo v industriji. Predstavlja najvišjo možno raven, s čimer nudi najboljšo zanesljivost in oznako visoke kakovosti. Nekatere LED diode ne izpolnjujejo minimalnih zahtev in izgubijo bistveno več svoje svetilnosti v življenjski dobi – posledično niso vsa svetila, ki so danes prisotna na tržišču, primerna za industrijske namene.NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

    Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
    telefona občasno obveščate o:

    Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
    Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
    Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

    Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

    EML STADLER
    Gregorčičeva 17
    6250 Ilirska Bistrica
    Slovenija