NASLOVNA

Zunanja razsvetljava

V toplejših mesecih prosti čas preživljamo na terasi ali vrtu, zato je zunanja razsvetljava pomembna za ustvarjanje prijetnega ambienta. S skrbno izbranimi svetili lahko razširite svoj bivalni prostor na zunanje površine. Poleg dobrega ambienta, lahko zunanja razsvetljava poskrbi za varnost vašega doma takrat, ko ste odsotni od doma. Osvetlitev stebrov ali stenske svetilke se uporablja za orientacijo, med tem ko je osvetlitev pločnikov, stopnic in dovoznih poti pomembna za varnost in preprečevanje morebitnih padcev ali nesreč.

 

Pri načrtovanju zunanje razsvetljave moramo upoštevati arhitekturo hiše in okolico, saj bomo le z ustrezno izbranimi in lociranimi svetilkami dosegli želen učinek svetlobe na zunanje površine. Z zunanjo razsvetljavo poudarite lepoto vašega vrta ali terase ter izboljšate vašo izkušnjo bivanja na prostem.

Lepo urejen balkon lahko hitro postane prijeten kotiček za oddih v poletnih mesecih. Seveda pa najprej potrebujemo udoben naslonjač in nekaj balkonskega rastlinja. Če želite ustvariti prijeten domač ambient potrebujete primerno osvetlitev balkona.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.

Pri osvetlitvi dovoznih cest in dvorišč moramo najprej izpolniti funkcionalne zahteve. Varnost je na prvem mestu. Ne smemo pozabiti tudi na estetiko. Osvetlitev dovozov ima orientacijski namen.

 

Preverite kakšne rešitve so vam na razpolago.

Pravilno izbrane in premišljeno pozicionirane vrtne svetilke lahko spremenijo vaš vrt v odličen prostor za preživljane poletnih večerov. Dobro osvetljena terasa ali vrt se lahko uporabijo kot drugi dnevni prostor v poletnih mesecih, v hladnih dnevih pa nudijo čudovit pogled in optično povečavo notranjosti.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.

Urejenost vhoda je vizitka vašega doma. Iz tega razloga, ne le da mora biti dobro viden v temi, ampak mora tudi dobro izgledati. Osvetlitev vhoda ima več nalog; določa navidezno mejo med zasebnimi in javnimi površinami, tako se nepovabljeni gostje ne bodo znašli pred vašimi vrati.

 

Preverite kakše rešitve so vam na razpolago.