banner-9

Cestna in ulična razsvetljava

Cestna in ulična razsvetljava ima poseben pomen za prometno varnost, saj zagotavlja varnost za vse udeležence v prometu. Svetilke so navadno montirane na stebrih ali obešene nad cestiščem, pri čimer zagotavljajo enakomerno razpršeno svetlobo po cestah, ki pomaga voznikom, kolesarjem in drugim udeležencem v prometu videti predmete in ovire na cestišču ter se izogniti morebitnim nesrečam. Svetilke so zasnovane tako, da svetijo naravnost proti tlom, kar preprečuje svetlobno onesnaženje neba in omogoča opazovanje zvezd ter drugih nebesnih teles.

 

Sodobne tehnologije omogočajo tudi upravljanje s cestno in ulično razsvetljavo preko pametnih sistemov, ki lahko samodejno prilagajajo intenzivnost svetlobe glede na potrebe in razmere. Pri načrtovanju in upravljanju z razsvetljavo je potrebno upoštevati smernice za zmanjševanje svetlobnega onesnaženja, saj le-to negativno vpliva na naravno okolje in živalski svet.


NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
  telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
  Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
  Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

  EML STADLER
  Gregorčičeva 17
  6250 Ilirska Bistrica
  Slovenija