restaurant-lighting

Restavracije in hoteli

Kako pravilna izbira razsvetljave v restavraciji, hotelu ali baru vpliva na vzdušje?

 

Ko se odločimo, za obisk restavracije, hotela ali bara, nas poleg okusne hrane in prijetne družbe, navdušuje tudi ambient lokala. Eden izmed ključnih elementov, ki vpliva na to, je razsvetljava. Slabo načrtovana razsvetljava lahko namreč vodi v dolgočasen in monoton prostor, medtem ko pravilna izbira svetlobe in intenzivnosti senc ter različnih poudarkov, lahko v prostoru pričara domačnost in sproščeno vzdušje.

 

Ena izmed najpogostejših napak pri osvetlitvi prostora je uporaba splošne razsvetljave, ki osvetljuje celoten prostor enakomerno. Čeprav je takšna rešitev v nekaterih primerih dobra, naj bo čim bolj mehka in razpršena, v toplih barvnih odtenkih in nastavljiva z regulatorjem svetilnosti. Na ta način se bodo gostje v prostoru počutili bolj udobno.

 

Poleg splošne osvetlitve je pomembna tudi namenska razsvetljava. Ta osvetljuje posamezne delovne površine, jedilne mize ali pa poudari razne slike, okrasne predmete in vhod v prostor. Na ta način lahko pričaramo različna vzdušja, ki ustrezajo specifični atmosferi, ki jo želimo ustvariti v prostoru.

 

Ambientalna razsvetljava pa s pomočjo posebnih učinkov, senc in svetlobe ustvarja vzdušje, ki vpliva na razpoloženje gostov. Locirana je na različnih mestih, z namenom da ustvari dober ambient. Tako lahko z uporabo različnih učinkov in intenzivnosti svetlobe pričaramo tako romantično vzdušje za pare kot tudi sproščeno vzdušje za skupine prijateljev.

 

 

NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
  telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
  Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
  Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

  EML STADLER
  Gregorčičeva 17
  6250 Ilirska Bistrica
  Slovenija