Termoplasti_E1

Prenova obstoječe LED razsvetljave – ekstrudor TERMOPLASTI-PLAMA, d.o.o

Obstoječe LED svetilke niso dopolnile svoje življenjske dobe, kar je bilo posledica visokih temperaturnih obremenitev. Pri pripravi projektne dokumentacije za izgradnjo objekta niso bili upoštevani temperaturni vplivi okolice. Razsvetljava je bila izvedena s svetilkami, ki so primerne za visoko regalna skladišča, vendar niso bile ustrezne za zahtevne pogoje delovanja v proizvodnem obratu.

Investitorju smo ponudili optimalno rešitev, ki je poudarjala energetsko učinkovitost ter delovanje v ekstremnih pogojih. Pri tem smo posebno pozornost namenili tudi zasilni razsvetljavi.Pripravili smo svetlobnotehnične izračune, pri katerih smo upoštevali specifične lastnosti prostora in vplive okolice na svetilke, saj so te izpostavljene visoki temperaturni obremenitvi. Poleg tega smo upoštevali tudi postavitev tehnološke opreme v montažni hali. Prenova obstoječe LED razsvetljave v obratu za ekstrudiranje  PE folije je tako prinesla izboljšanje učinkovitosti in zanesljivosti razsvetljave, kar je vpliva na boljše delovne pogoje ter varnost zaposlenih.

 

Termoplasti_logo

INVESTITOR:

TERMOPLASTI-PLAMA, d.o.o. proizvodnja embalaže iz plastičnih mas

LOKACIJA:

Hrušica 104, 6244 Podgrad

STORITVE:

Izvedba projekta od idejne zasonove do končne izvedbe:

  • Načrtovanje in priprava projektne dokumentacije za izvedbo prenove splošne in varnostne razsvetljave

Imate vprašanje, želite izvedeti več? Stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali! Kontaktirajte nas na +386 (0)5710 14 00 ali na info@eml-stadler.si