Hrib svobode_4

Prenova osvetlitve spomenika, Hrib svobode

Spomenik arhitekta Janeza Lenassija je bil postavljen leta 1966. Predstavlja belo kocko, ki kot da je izrezana iz kraškega podzemlja. Ta spominja na kraške kapniške tvorbe pa tudi na kosti padlih, shranjenih v kostnici v podnožju spomenika. Spomenik je uvrščen med najlepše spomenike NOB v Jugoslaviji. Obstoječa razsvetljava je bila energetsko potratna in dotrajana zaradi pomanjkanja vzdrževanja. Investitor se je odločil za rekonstrukcijo z varčnimi LED svetili. Pri projektu smo sodelovali z izvajalcem v celotnem procesu od osnovne ideje do končne izvedbe.

Investitorju smo predstavili optimalno rešitev s poudarkom na energetski učinkovitosti ter kakovosti svetlobe. Naš cilj je bil zagotoviti, da bo nova razsvetljava poudarila estetsko vrednost spomenika, hkrati pa zmanjšala porabo energije. Rekonstrukcija razsvetljave je prinesla številne pozitivne spremembe, saj je spomenik zdaj osvetljen z energetsko učinkovitimi LED svetili. S tem se je ohranila estetska vrednost spomenika, hkrati pa je bil dosežen pomemben korak k energetski učinkovitosti.

Logo_občina

INVESTITOR:

Občina Ilirska Bistrica

LOKACIJA:

Hrib svobode

STORITVE:

Načrtovanje in priprava projektne dokumentacije za izvedbo, svetovanje in strokovna pomoč pri izvedbi.

 

 

Imate vprašanje, želite izvedeti več? Stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali! Kontaktirajte nas na +386 (0)5710 14 00 ali na info@eml-stadler.si