Cerkev_SV_Petra_1.1

Prenova župniske cerkve svetega Petra, Ilirska Bistrica

Celovita prenova razsvetljave župnijske cerkve svetega Petra je pripomogla k izboljšanju estetike, ustvarjanju primernega vzdušja za verske obrede ter omogočila optimalno doživetje umetniških del in arhitekturnih detajlov v cerkvi. Sodelovanje z arhitektko Jeronimo Kastelic, župnikom Stankom Fajdiga in odborom za obnovo je omogočilo uspešno izvedbo projekta, ki je prinesel številne pozitivne spremembe v notranjosti cerkve.

foto: Simon Avsec, Vojko Ivančič, Mateja Maraž

Za celotno osvetlitev cerkve je uporabljenih več kot 140 svetilk LED svetilk z visokim indeksom barvne reprodukcije, ki so bile skrbno načrtovane in nameščene z namenom izboljšanja estetike ter ustvarjanja primernega vzdušja. Uporabili smo LED reflektorje z različnimi koti in močjo svetlobnega toka, da smo poudarili posamezne umetniške elemente in arhitekturne detajle. Prav tako smo implementirali ambientalno razsvetljavo, ki je prispevala k ustvarjanju primernega vzdušja za verske obrede in druge dogodke.

 

Pri osvetlitvi verskih objektov je pomembna tudi izbira barvne temperature svetlobe. Uporabili smo tople barvne temperature, ki so ustvarile prijetno in umirjeno vzdušje. Pri osvetlitvi posameznih arhitekturnih detajlov pa smo lahko uporabili hladnejšo barvno, ki je poudarila podrobnosti in ustvarila kontrast med elementi.

INVESTITOR:

Župnija Ilirska Bistrica

LOKACIJA:

Jurčičeva 29 6250 Ilirska Bistrica

STORITVE:

Načrtovanje in priprava projektne dokumentacije za izvedbo, svetovanje in strokovna pomoč pri izboru svetilk.

 

 

Imate vprašanje, želite izvedeti več? Stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali! Kontaktirajte nas na +386 (0)5710 14 00 ali na info@eml-stadler.si