eml-stadler-gol

Razsvetljava igrišč in večnamenskih športnih dvoran

Dobra športna razsvetljava je bistvenega pomena za zagotavljanje varnosti pri igri, omogoča igralcem, da bolje vidijo svoje nasprotnike, žogo in druge elemente igre, kar zmanjšuje možnost poškodb in nesreč. Za osvetlitev igrišč se uporabljajo posebni reflektorji, ki zagotavljajo dovolj svetlobe, da lahko igralci vidijo vsako podrobnost igre, tudi v slabših vremenskih pogojih. Barvna temperatura svetlobe naj bi bila med 4000 in 5000 kelvini, saj ta zagotavlja optimalno vidljivost in kontrastnost. Enakomernost osvetlitve pa je ključnega pomena, da se izognemo sencam in temnim območjem na igrišču, ki bi lahko predstavljala nevarnost za igralce.


Pri načrtovanju razsvetljave je pomembno upoštevati območja, ki jih je potrebno osvetliti. Glavno območje vključuje igralno površino, ki je potrebna za igro. Skupna površina pa predstavlja dodatno varnostno območje zunaj igrišča. Nivo osvetljenosti je odvisen od namena igrišča. Čim hitrejši je šport in manjši kot je predmet igranja, tem višja je potrebna raven osvetlitve. Običajno je priporočenih več različnih nastavitev ali prižiganj, tako da se sistem razsvetljave lahko učinkovito uporablja za vse namene, od treninga pa vse do mednarodnih prvenstev.

 

 • Razred I – tekmovanje na najvišji ravni (mednarodno, nacionalno, vrhunsko usposabljanje)
 • Razred II – srednje tekmovanje (regionalno, lokalno usposabljanje na visoki ravni)
 • Razred III – konkurenca na nižji ravni (lokalna, majhna klub, trening, šolski šport)

  Pri večnamenskih športnih dvoranah je pomembno, da se uporabijo svetilke, ki lahko osvetlijo celotno dvorano, ne glede na to, kateri šport se izvaja. Poleg tega pa je pomembno tudi, da se uporabi sistem za zatemnitev, ki omogoča prilagajanje osvetlitve glede na potrebe športa, ki se izvaja v določenem trenutku. Tako se lahko zagotovi primerna vidljivost in enakomerna osvetlitev za različne športe.


  NEKAJ PROIZVAJALCEV, KI JIH TRŽIMO

  POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

   Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali
   telefona občasno obveščate o:

   Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev.
   Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
   Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

   Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@eml-stadler.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo EML STADLER d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Splošnih pogojih poslovanja.

   EML STADLER
   Gregorčičeva 17
   6250 Ilirska Bistrica
   Slovenija